Berneriana

 


Tervetuloa Berner-suvun pariin!

Suomessa asuvat Bernerit jakaantuvat kolmeen ryhmään

(nuorimmaisesta vanhimpaan):

  1. sveitsiläiset

  2. norjalaiset

  3. suomalaiset


Jako on omani ja tarkoitettu selventämään tilannetta aiheesta kiinnostuneille. Muitakin Bernereitä on ollut Suomessa ja mahdollista esi-isää haarukoidaan ympäri Eurooppaa johdantosivulla.

Suomalaisuus on määritteenä luettelossa siksi, että oman sukuni (suomalaiset) toiminnasta maassamme on tietoja lähes neljänsadan vuoden ajalta.  Tosin ensimmäisen tunnetun esi-isän kansallisuus on hämärän peitossa.

Vahvin epäilys on, että esi-isä on viipurilaisen porvarin poika. Viipurin katedraalikoulun paperit ovat valitettavasti hävinneet sotien aikana.


Sillä välillä kun tämä sivusto oli muutaman vuoden päivittämättä, on esi-isämme Johannes Bernerus kytketty Geni-ohjelmassa ulvilalaiseen Storfinger-sukuun, tosin vielä ilman pitäviä todisteita. Nimistössä esiintyi kuitenkin samoja sukunimiä, joten se on harhauttanut tutkijoita.


Tuo yhteys on katkaistu syksyllä 2023, eikä vielä kukaan ole tivannut sitä takaisin.


Osa ”suomalaisista” Bernereistä vaihtoi vuonna 1906 sukunimekseen Saloheimo.


Muutamat otteet Viktor Bernerin (jälkeläiset Saloheimoja) kirjoittamasta yli satavuotiaasta  Berneriana-sukukronikasta kertovat lisää suvusta seuraavilla sivuilla. Nettisivuston nimen olen lainannut ilman lupaa häneltä.


Täydellinen sukukronikka (PDF-muotoinen) on haettavissa Linkit-sivun kautta.

Eero Berner

webmaster

eero DOT berner AT pappissuku-berner DOT fi


4.1.2024